WaterSpiegelingen in Cuypershuis

In een tijd van toenemende klimaatcrisis en ecologische uitdagingen belicht de tentoonstelling WaterSpiegelingen de rol van water in onze leefomgeving. Vanaf 15 juni brengt het Cuypershuis het werk van architecten Pierre en Joseph Cuypers samen met het innovatieve onderzoeksproject WaterSchool van ontwerpbureau Studio Makkink & Bey.

De tentoonstelling

De tentoonstelling toont het huis in drie verschillende tijdperken: als werkplaats in de tijd van architect Pierre Cuypers, als functionele machine om in te wonen in het modernisme van medio vorige eeuw en als WaterSchool-huis, een landschap om samen in te wonen, te leren en te werken. Door gebruik te maken van nieuwe biobased materialen en kleinschalige lokale productie, tonen hedendaagse kunstenaars en ontwerpers een nieuwe manier van samenleven.

WaterSpiegelingen vertegenwoordigt een duurzame, circulaire en zelf herstellende leeromgeving om de ecologische uitdagingen van vandaag aan te pakken en toont dat het mogelijk is om een nieuwe cultuur te ontwikkelen.

Over het Cuypershuis

Het Cuypershuis toont in het voormalige woonhuis en werkplaatsen van architect Pierre Cuypers een overzicht van zijn leven en werk. Door middel van wisselende activiteiten en tentoonstellingen plaatst het Cuypershuis zijn gedachtengoed in een hedendaagse context en onderzoekt welke rol ontwerpers kunnen spelen in het oplossen van actuele problemen.

Over Studio Makkink & Bey

Studio Makkink & Bey, curator en ontwerper van de tentoonstelling, is een multidisciplinair ontwerpbureau dat vraagstukken benadert vanuit educatief en ontwerpend onderzoek. Hun innovatieve ontwerpstrategieën leggen verbanden tussen verschillende schalen en brengen de potentie van landschappen, gebouwen en producten inzichtelijk.

Mis deze unieke tentoonstelling niet en ontdek de kracht van water en design in het Cuypershuis!

*Foto: WaterSchool – Studio Makkink & Bey

Deel deze activiteit:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter