Gravitrax werkplaats– Bouw je eigen knikkerbaan

Workshop Gravitrax– Bouw je eigen knikkerbaan

Bibliocenter Weert nodigt alle jonge ontdekkers tussen de 6 en 12 jaar uit om de wereld van Gravitrax te verkennen tijdens deze workshop. Kinderen krijgen de kans om hun eigen knikkerbaan te bouwen, compleet met een scala aan spannende uitbreidingen!

Tijdens de workshop kunnen de kinderen hun creativiteit de vrije loop laten en kunnen de mogelijkheden en uitdagingen van het spel worden ontdekt. Kinderen bouwen hun eigen knikkerbaan met behulp van startersets, uitbreidingen en actietegels. Van trampolines tot mixers, magnetische kanonnen tot katapulten en spiralen, alles staat tot hun beschikking.

Ze worden aangemoedigd om zichzelf uit te dagen door complexe banen te construeren waarbij banen elkaar kruisen, over elkaar heen gaan of onder elkaar door lopen. Met de toevoeging van trucs, zwaartekracht en timing wordt het spel nog interessanter. De enige grens is de verbeelding.

Gravitrax
Gravitrax, ontwikkeld door het gerenommeerde Duitse bedrijf Ravensburger, werd in 2023 uitgeroepen tot STEAM speelgoed van het jaar. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Art en Mathematics, waarbij de nadruk ligt op wetenschap, technologie, ontwerp, kunst en toegepaste wiskunde. De workshop wordt geleid door de enthousiaste Daan de Nijs (36 jaar), een fervent liefhebber van bouwen met Gravitrax.

Deel deze activiteit:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter