L’Opéra Rock

Stichting Jeugd heeft de toekomst

 

Een unieke samenwerking van culturele talenten staat opnieuw garant voor een mooie productie in  het Munttheater. Na drie jaar noeste arbeid is het Trix Reintjens weer gelukt een muzikaal hoogtepunt te arrangeren en te componeren. Exclusief voor het Munttheater in Weert. Een succesreeks wordt voortgezet.
Voor de vijfde keer presenteert Trix Reintjens een muzikale voltreffer met deze keer L’Opéra Rock.

L’Opéra Rock, een muzikaal spektakel waarin klassieke muziek overgaat in rockmuziek met als rode draad het leven van Mozart. Meer dan 70 deelnemers, waaronder muzikanten, zangers en dansers uit Weert en de regio werken gezamenlijk aan de musical L’Opéra Rock. Een grote saamhorigheid is voelbaar tussen de veelal jonge deelnemers.

Een orkest van 19 muzikanten speelt de door Trix Reintjens gemaakte arrangementen. Uit drie bestaande koren zijn ruim 25 amateur zangers en zangeressen geselecteerd voor het jongerenkoor en de solisten. Om het geheel te visualiseren verzorgt een tiental jonge dansers, samen met de zangers, de uitbeelding middels dans-  en toneelspel waardoor het specifieke karakter van L’Opéra Rock versterkt wordt. Het is juist het integrale karakter van deze twee disciplines die de voorstelling bijzonder maakt. Slechts vier professionals sturen alle overige deelnemers aan, allen amateurs uit Weert en de regio. Met een professionele uitvoering gaan zij jong en oud verrassen.

Deel deze activiteit:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter