Wishbone Ash

Wishbone Ash komt naar Roermond! Op 18 april staat de legendarische Engelse twinguitar rockband in Limburg voor een show, zoals je dat van hen gewend bent: energiek, stevig, maar bovenal: steengoed! 

Wishbone Ash werd in 1970 opgericht door Andy Powell en Martin Turner. De afgelopen vijftig jaar heeft Wishbone Ash zich bewezen als pionier in het gebruik van de twinlead gitaren. De wereldwijde doorbraak kwam in 1972 met het album ‘Argus’, een tijdloos album waar nog steeds veel rockliefhebbers dagelijks van genieten.

De band bestaat uit oprichter Andy Powell, die de leadzang voor zijn rekening neemt en licks ruilt met Mark Abrahams uit Yorkshire. Bassist Bob Skeat, een 25-jarige veteraan van de band, bestuurt de ritmesectie samen met Joe Crabtree, een van de beste drummers van het nieuwe Britse ras.

Wishbone Ash staat nog altijd garant voor kwalitatief hoogstaande en zeer gevarieerde concerten, waarbij niet alleen het beroemde oudere werk (zoals klassiekers als ‘The King Will Come’ en ‘Warrior’) aan bod komt, maar ook hun recentere albums (‘Blue Horizon’, ‘Clan Destiny’ , ‘Bonafide’) en uiteraard ook het laatste album ‘Coat of Arms’.

Wishbone Ash, de typische roadband, heeft een erkende invloed op veel andere bands, waaronder Thin Lizzy en Iron Maiden, samen met jongere bands als Opeth. Ze worden momenteel ontdekt door nieuwe generaties trouwe rockfans.

Deel deze activiteit:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter