BlïerOck, het gezelligste pleinfestival van Venlo

BlïerOck, voor de 15e keer, het gezelligste festival van de gemeente “Groot-Venlo” op zondag 14 juli.Na weer een zinderende BlïerOck in 2023, staat de datum voor 2024 alweer vast namelijk zondag 14 juli. Vanaf de zondagmiddag tot in de late uurtjes zullen er weer een keur van bands voorbij komen op het hoofd- en van Hoogstraten podium en voor de kleine bezoekers zal er weer van alles te doen zijn op het plein. Ook op theatraal gebied zal er van alles voorbij komen.

Voor de innerlijke mens wordt zoals altijd rijkelijk gezorgd op het nog altijd gezelligste festival van de gemeente Groot-Venlo.

Uitgebreide informatie

Het gezelligste pleinfestival van de gemeente Groot-Venlo in het stadsdeel Blerick met een zeer gevarieerd programma van muziek en cultuur.

Hoofdpodium start om 14.30 uur met een lokaal Funky project waarbij bij regionale muzikanten een repertoire van funk en soul muziek laten horen, aansluitend zal er op het van Hoogstraten podium een poppenkast voorstelling zijn voor het jongste publiek op het plein daarna zal op het hoofdpodium de nog uiterst maar zeer getalenteerde Luca Holkenborg (14 jaar), bijgestaan met de band Uncle Rudi die bestaat uit louter geroutineerde muzikanten, een optreden verzorgen van 60 minuten. Vanuit de Live Recordings optredens, die hebben plaatsgevonden tijdens Bandpromotie op 7 januari, hebben we de sing/songwriter Rick “Flame” Hovens uitgenodigd die naast een uitvoering van David Bowie uiteraard eigen werk ten gehore zal brengen. Hierna zijn we aanbeland in het midden van het programma waarbij een vrolijke Skaband het hoofdpodium zal bestijgen. We gaan weer terug naar het van Hoogstraten podium waar we lokaal talent ook een kans geven en waar onder begeleiding van Jeroen vd Heuvel de band Scripted te horen zal zijn.

Ook de blues mag niet ontbreken op het BlïerOck podium, en dit maal is de keuze gevallen op de Nederlandse band de Chicago Capitols die met name na de corona periode flink aan de weg heeft getimmerd ondanks dat de frontman Erik van Tilburg al een tijd in Zweden woont. Voor de echte rock’n roll liefhebbers hebben we op het van Hoogstraten podium de 3 koppige band Tumblin’ Tonez staan waarbij je naar hartelust kunt swingen.

Met de tribute band ACinDC sluiten we dit jaar het BlïerOck festival af, waarbij de naam het al doet vermoeden zij een een 1 ½ uur spetterende show van de bekende band AC/DC neer zullen zetten.

Buiten alle muziek zal er de nodige aandacht voor de kleinste bezoeker zijn waarvoor op het plein voldoende te doen is, verder is er aandacht voor theater en cultuur waarbij het publiek persoonlijk betrokken wordt, kortom voor ieder wat wils waarvan iedereen blij wordt zoals de naam van het festival al doet vermoeden, BlïerOck

Deel deze activiteit:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter