We Will Rock You – Een ode aan Queen

Ook 30 en 31  januari en 1 en 2 febrauri!!

Rockmusical WE WILL ROCK YOU: een ode aan Queen

Meer dan 20 miljoen mensen in 28 landen hebben WE WILL ROCK YOU gezien. Deze mega musical – met daarin de grootste Queen hits aller tijden – komt naar Nederland en is spectaculairder dan ooit! 

Musicalster Stanley Burleson speelt in WE WILL ROCK YOU de rol van Khashoggi, de handlanger van de Killer Queen, die tijdens de voorstelling vertolkt wordt door de internationale musicalster Tia Architto. Deze nieuwe versie van de wereldberoemde musical van Queen en Ben Elton wordt geheel in het Engels opgevoerd en is een sensationele ode aan de iconische muziek van rocklegende Queen. Geniet van nummers als ‘Bohemian Rhapsody’‘Don’t Stop Me Now’‘Killer Queen’ en vanzelfsprekend ‘We Will Rock You’. Reserveer nu want WE WILL ROCK YOU is slechts vijf dagen in Heerlen te zien.

WE WILL ROCK YOU wordt speciaal voor Nederland geproduceerd in een geheel nieuwe, eigentijdse versie. Voor de regie tekent de gerenommeerde Italiaanse regisseur Massimo Piparo (bekend van onder meer Jesus Christ Superstar, Mamma Mia!, Evita en Billy Elliot). Nederlands bekendste mannelijke musicalster Stanley Burleson speelt in deze internationale productie van WE WILL ROCK YOU de rol van Khashoggi, de doortrapte rechterhand van de Killer Queen. Stanley was in talloze musicals te zien, van Cats en Les Misérables tot Miss SaigonSister Act en From Sammy With Love en werd onderscheiden met maar liefst vier Musical Awards. Voor de rol van Killer Queen is Tia Architto aangetrokken. Zij is in Italië en Zuid Afrika een grote musicalster en is een begenadigde vertolkster van het Queen repertoire. Ook Tia heeft een indrukwekkende reeks musicals op haar naam staan, waaronder The Sound of MusicSister Act en Hairspray. Architto heeft een groot bereik en zorgt samen met Stanley Burleson en de band voor vuurwerk op het podium als ze vol overgave de beroemde Queen hits zingt.

Deze voorstelling wordt geheel in het Engels opgevoerd.

Eerbetoon aan Queen

WE WILL ROCK YOU is vooral een fenomenaal eerbetoon aan de nummers van Queen. De muziek is in Nederland nog altijd razend populair. In de meest recente editie van de NPO Radio2 Top 2000 stonden maar liefst 35 verschillende nummers van Queen, waaronder acht nooit eerder genoteerde nummers. Het nummer ‘Bohemian Rhapsody’ heeft inmiddels 16 keer de NPO Radio2 Top 2000 lijst aangevoerd en de overige nummers van Queen stegen gemiddeld 234 plaatsen. ‘Bohemian Rhapsody’ is de meest gestreamde klassieke rocksong aller tijden en meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw.

De hit-film Bohemian Rhapsody, een ode aan Queen en zanger Freddie Mercury die in 1991 aan aids overleed, won de Golden Globe voor beste film en Rami Malek won zowel de Oscar als de Golden Globe voor beste acteur voor zijn vertolking van Freddie Mercury. De Queen-biopic trok het afgelopen jaar in Nederland meer dan 2 miljoen bezoekers, bracht meer 20 miljoen euro op en is de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen van 2018. WE WILL ROCK YOU is een fenomenaal eerbetoon aan de nummers van de legendarische band Queen.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter