Voorlezen voor ouderen

Voorlezen voor ouderen; onder het genot van een kopje koffie luisteren naar mooie, ontroerende en grappige korte verhalen en gedichten.

Genieten van verhalen
Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning. Dit is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen. 

Week tegen Eenzaamheid
De Gemeente Nederweert staat van donderdag 1 tot en met donderdag 8 oktober 2020 in het teken van eenzaamheid. Tijdens deze week worden er jaarlijks in het hele land diverse activiteiten gepland rondom dit thema. Nieuwe ontmoetingen en mee kunnen doen staat centraal. Daarnaast is er aandacht voor het gevoel (soms) alleen of eenzaam te zijn.   

Aanmelden
De toegang is gratis. Door de maatregelen van het RIVM is het maximum aantal deelnemers 8 en is aanmelden verplicht. Aanmelden kan t/m zondag 4 oktober 18.00 uur.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter