Venlo Leest Matinee met Dieuwertje Blok

Dieuwertje Blok (1957) is te gast in het Venlo Leest Matinee. Zij debuteert met het boek Dragelijke lichtheid. Het is een ontroerende ontdekkingstocht door het oorlogsverleden van haar Joodse moeder: Henny Gazan. Ze duikt in het verleden van haar moeder en leert haar -en zichzelf- daardoor steeds beter kennen. In dit boek puzzelt Dieuwertje het leven van haar moeder -en alle jongeren die ze ontmoette- bij elkaar en schetst daarmee het ontroerende portret van een bijna verdwenen generatie.

Dieuwertje is een Nederlandse televisie- en radiopresentator en actrice. Ze presenteerde diverse Tv-programma’s en ze is het gezicht van het Sinterklaasjournaal. Ook heeft ze een radioprogramma op NPO Radio 4. Naast haar werk voor radio en televisie presenteert ze al jaren Open je Oren, een familiemuziekprogramma in het Muziekgebouw aan ’t IJ, speelt ze gastrollen op televisie en in theaterproducties en spreekt ze luisterboeken in.

Het Venlo Leest Matinee vindt zoals gewoonlijk plaats op dinsdagmiddag in STEK.
Kom voorafgaand aan Venlo Leest! Matinee genieten van een vers bakje koffie of een heerlijke lunch: Klik hier voor de menukaart.

De zaal is open vanaf 14.30 uur. De ticketprijs is inclusief koffie/thee bij aanvang en in de pauze. Bestellingen aan de bar zijn voor eigen rekening. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot signeren en het kopen van het boek. Boekhandel Koops is met een stand aanwezig.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter