Poëziemidag met Hester Knibbe, Meity Völke en Merlijn Huntjens

Januari is de maand van poëzie en dit jaar is het thema ‘Vriendschap’. Miriam Van hee en Hester Knibbe zijn samen het boegbeeld van de Poëzieweek in 2023. Ze zijn al jarenlang bevriend en dus de perfecte match om het Poëziegeschenk te schrijven.

Om dit te vieren organiseert de Bibliotheek Bibliorura op zondag 29 januari een poëziemiddag. Hester Knibbe is te gast in de bibliotheek. Ze wordt hier geïnterviewd door de Roermondse dichter Meity Völke. Een andere speciale gast is dichter Merlijn Huntjens uit Heerlen. In september verscheen zijn chapbook de zee zwaait terug, met gedichten over een gesloten gemeenschap op een fictief eiland.

Over Hester Knibbe

Hester Knibbe (Harderwijk, 1946) debuteerde in 1982 met haar bundel Tussen gebaren en woorden. In 2000 kreeg zij de Herman Gorterprijs voor Antidood. Haar werk is tevens bekroond met de Anna Blamanprijs 2001 en de A. Roland Holstpenning 2009. In 2015 ontving zij voor Archaïsch de dieren de VSB-Poëzieprijs. Van 2015 tot 2017 was Hester Knibbe stadsdichter van Rotterdam. Haar meest recente bundel is Inzake dit huis (2020), waarin zij zich buigt over de liefde, over behouden en loslaten, macht en onmacht.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter