Pijlerlezing: Vertrouwen loont!….

De wereld van sociale zekerheid is veelal gebaseerd op controle ingegeven vanuit wantrouwen: we willen de beschikbare hulp immers zo eerlijk mogelijk verdelen. Op een of andere manier zit er bij ons ingeklonken dat bijna iedereen die een uitkering aanvraagt, een potentiele nietsnut of fraudeur is. De dagelijkse realiteit is echter precies andersom: 5% van de mensen probeert de wet te omzeilen, terwijl 95% van de mensen terecht een beroep doen op ondersteuning. De participatiewet zou een trampoline moeten zijn waardoor mensen zo snel mogelijk terugveren naar een beter bestaan. De werkelijkheid is anders, de sociale zekerheid is een kluwen aan regels en verplichtingen onder het motto van ‘voor wat hoort wat’. Daardoor raken mensen verstrikt in een chaos van schulden of andere  grote zorgen.  Wat gebeurt als je verplichtingen en controle los laat? En mensen zelf hun eigen regie opnieuw laat uitvinden?

Ralf Embrechts, directeur MOM-Tilburg en oprichter Quiet500, zal samen met Eric Rugebregt, Quiet-ambassadeur en ervaringsdeskundige, vertellen hoe het kan gebeuren dat je in armoede belandt en hoe de overheid daar ook regelmatig een rol in heeft. Ook vertellen zij wat armoede met je doet en welke voordelen er te behalen zijn wanneer je de talenten van mensen aanboort om hen er weer bovenop te komen en uitgaat van vertrouwen.  Is meer vertrouwen de oplossing?

Aanvullende informatie
• Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk om een indicatie te krijgen van de opkomst. Aanmelden kan via depijler@burgerkrachtlimburg.nl.
• Iedereen is welkom. Aan deelname zijn géén kosten verbonden
• Parkeren aan de overzijde van de straat bij Parkeergarage Centrum Weert (betaald parkeren)
• NS-station op circa 3 minuten loopafstand

Indien u meer informatie wil over Pijlerlezingen, kunt u contact opnemen met Stephanie Schols via  06-58073081.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter