Parijs 1900 – Ko van Dun en Jan Ezendam


Pianist en componist Jan Ezendam en cultuurhistoricus Ko van Dun nemen je in een nieuwe reeks voorstellingen mee naar opwindende momenten uit de westerse cultuurgeschiedenis. Het Parijs rond de vorige eeuwwisseling is als eerste aan de beurt.

Parijs rond 1900; de plek waar het gebeurde!
Parijs is rond 1900 de plek waar Satie en Debussy, Toulouse-Lautrec en Picasso met hun vrijgemaakte klanken en kleuren uitdrukking gaven aan een nieuw levensgevoel. Het was de plek waar het gebeurde, waar kunstenaars, schrijvers en componisten elkaar ontmoetten. Parijs 1900voert je binnen in een wereld waar de vrije verbeelding alle ruimte krijgt. Tegelijkertijd is de moderne mens een raadsel geworden. De opwinding van het nieuwe is verweven met een diep gevoelde weemoed en verlatenheid.

Over Van Dun en Ezendam
Jan Ezendam is pianist, componist en dirigent. Hij is sinds 1980 docent aan het conservatorium in Maastricht, geeft lezingen en masterclasses en is docent muziekgeschiedenis aan het Hovo in Maastricht, Rotterdam en Amsterdam.

Ko van Dun is vrij gevestigd docent kunst- en cultuurgeschiedenis. Hij is werkzaam voor hoger onderwijs, musea en bedrijven, adviseur van Rabobank bij de opzet van de Kunstzone in Utrecht en aankoopadviseur voor Art21.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter