Orgelconcert ‘Een warme zomeravond met Vivaldi’

Op 12 juli vindt het Orgelconcert ‘Een warme zomeravond met Vivaldi’ plaats bij het Fransiscus Huis in Weert.

Vivaldi

Vivaldi componeerde in 1723 zijn ‘Quattro Stagioni’ voor strijkers en basso continuo, en liet de orkestpartijen twee jaar later gedrukt verschijnen. De vier virtuoze vioolconcerten zijn inmiddels wereldberoemd en worden jaarlijks door talloze barokensembles uitgevoerd.

Tijdens het concert van deze avond klinken de vier concerten echter niet in de oorspronkelijke bezetting voor soloviool, strijkers en continuo, maar in een sprankelende en meeslepende bewerking voor orgelsolo, gemaakt en uitgevoerd door Geert Bierling. Hij liet zich bij het arrangeren inspireren door de manier waarop Bach zijn clavecimbel- en orgeltranscripties maakte van instrumentale muziek van zijn vriend, de jonge Prins Ernst Sachsen von Weimar, en zijn collega’s Vivaldi en Marcello.

De fladderende vogels die de lente aankondigen, de broeierige zomer met haar onweer, de jachttaferelen in de herfst, en het winterse krakende ijs. Al deze taferelen, die Maestro Vivaldi beschreef in vier sonnetten en waarvan de tekst in zijn originele partituur afgebeeld staat, zijn tijdens dit concert niet alleen te horen maar ook werkelijk te zien!

Prachtig in beeld gebracht op het filmdoek met kleurrijke video-animaties van de vier jaargetijden van Arthur Bueno.

Deel deze activiteit:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter