OpenPoortenDag Buggenum

Op zondag 12 mei opent het pittoreske Maasdorp Buggenum haar poorten weer. Bijna dertig kunstenaars zullen tijdens de OpenPoortenDag in tuinen, schuren en theehuizen hun werk tonen.

Video en muziek, beelden, schilderijen en fotografie; het is maar een greep uit de kunstvormen die geselecteerd zijn. Ook heeft de kunstcommissie ervoor gezorgd dat er een goede mix is van de wat toegankelijke kunst en meer abstracte kunst.

Een van de hoogtepunten dit jaar is een installatie van Ivon Drummen. Zij geeft aandacht aan de gevoelige band tussen Buggenum en het water. De locatie daarvoor is nieuw. Niet eerder deed het buitenterrein van de voormalige steenfabriek mee.

Ook jonge kunstenaars krijgen ruimte tijdens OpenPoortenDag. Zo komt de Utrechtse Lars Reen naar Buggenum met een performance van video en muziek.

Waar de ene bezoeker kunst wil zien, zo komt de ander voor de tuinen. Immers, tijdens OpenPoortenDag hoeft de bezoeker zijn of haar nieuwsgierigheid niet te bedwingen en kunnen die mooie diepe achtertuinen van Buggenum bewonderd worden. De organisatie heeft een wandelroute uitgezet, die langs de kunst, maar ook langs cafeetjes en de muziek komt.

OpenPoortenDag Buggenum, zondag 12 mei, 11 uur tot 18 uur. Toegang 5 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis. Bij het toegangskaartje zit een programmaboekje. In dit boekje staat ook een overzicht van de muziek. Parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen aanwezig.

www.openpoortendag.nl

 

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter