Nieuw literair café in Leudal

Nieuw literair café Leudal beleeft op 7 april zijn première in Kasteel Aldenghoor in Haelen

Op 15 maart 2018 kwam er tot verdriet van velen een einde aan Niet Direct, het populaire podium voor kunst met taal en muziek van de Stichting Kunst en Cultuur Leudal. Gelukkig komt er nu in Leudal op 7 april weer een literair café, eveneens onder de vlag van genoemde Stichting.

Doorstart, maar geen kopie

Coördinator Wies Kerbusch: “Ik heb het initiatief tot een nieuw literair café genomen gezien de grote belangstelling die er altijd was voor de literaire avonden van Niet Direct. Ik zie het dan ook min of meer als een soort doorstart, hoewel Literair café Leudal duidelijk een andere signatuur moet krijgen, maar uiteraard blijft literatuur de hoofdmoot. Er zullen dus zeker schrijvers uitgenodigd worden die een performance komen geven. Natuurlijk zal er ook muziek zijn ter verluchtiging. Maar er moet bijvoorbeeld ook plaats zijn voor lezingen die verband houden met boeken, met lezen enzovoorts. Het lijkt me ook fijn als het publiek meer bij de voorstelling betrokken zou kunnen worden in de zin van: lees dit of dat boek van tevoren, dan kun je de schrijver erover bevragen.”
Vooralsnog start Literair café Leudal met één middag in het voorjaar en één in het najaar.

Literatuur, muziek en beeldend werk

De eerste keer is gepland op zondagmiddag 7 april van 15.00 tot 17.00 uur in De Paerdestal op kasteel Aldenghoor in Haelen. Daar zal onder andere Arnoud Rigter optreden met de voorstelling ‘Het Brute Nationaal Geluk’ Dat is een Vlaams-Nederlandse samenwerking die bestaat uit de schrijver Mathijs Duyck, illustrator Jelle Meys, muzikant Pieter Servranckx en Arnoud Rigter zelf. Een combinatie van literatuur, muziek en beeldend werk. Hopelijk weten velen de weg naar Kasteel Aldenghoor te vinden voor een fijne, aangename zondagmiddag op een mooie aansprekende locatie.
De entree bedraagt als vanouds € 5,-.

 

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter