Nienke Dingemans Band bij KultkefeeEch

Nienke Dingemans is een 19-jarige singer-songwriter uit een klein plaatsje in het zuidwesten van Nederland. Uitgerust met een krachtige en doorleefde zangstem met karakter en een groot muzikaal talent, weet ze haar publiek ondanks haar jonge leeftijd te raken. Niet alleen met haar liefde voor blues, americana, country, jazz en soul maar ook met haar vermogen om vanuit haar hart te zingen.
Ze wordt begeleid door haar producers Joost Verbraak (Swamp Dogg, Verbraak | van Bijnen), Jan van Bijnen (Freek de Jonge, Rob de Nijs, Alex Roeka, Jim Keller) en bassist Joris Verbogt (Mattanja Joy Bradley). Samen halen ze met hun muziek de Amerikaanse roots naar Nederland.
Nienke Dingemans heeft met haar eigen liedjes veel succes: festivals, Radio Veronica, live interview NPO2 bij North Sea Jazz, Award voor Jong Talent door de Dutch Blues Foundation en een column van Mart Smeets in de VARA-gids volledig gewijd aan haar EP.  15 maart is haar nieuwe plaat Ain’t No Hollywood Girl verschenen. Recensies  : Sounds Venlo : Wat een stem, wat een gitariste! Tien eigen nummers van deze Nederlandse artiest in een eigen stijl die op organische wijze van blues, soul, country en ballads een prachtig geheel maken.
De blog Music That Needs Attention : Ain’t No Hollywood Girl is een indrukwekkend en gevarieerd album, van misschien wel het grootste talent wat we in Nederland op rootsgebied hebben.

Deel deze activiteit:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter