Minoux – Powwow


Over ouder worden en alles wat daarbij hoort.

Verwacht geen traditionele theatervoorstelling, maar – geïnspireerd op ceremoniële bijeenkomsten van de oorspronkelijke bewoners van Amerika – een feestelijke stamvergadering met dans, verhalen en muziek.

Hoe zorgen wij voor onze ouderen gezien vanuit verschillende overtuigingen, culturen en tradities? Wat vinden we vanzelfsprekend en wat ervaren we als een opgave? Waar botsen onze overtuigingen en wat kunnen we van elkaar leren? En bovenal wat vinden onze ouders daar eigenlijk van?  

MINOUX organiseert een humoristische stamvergadering waarin de zorg voor onze ouders centraal staat. We nodigen je uit mee te praten en dansen in een feestelijke, vrolijke en vaak ontroerende ontmoeting tussen ouders en kinderen. 

Minou Bosua leidt de ontmoeting, als bruisend middelpunt in een feest van herkenning en ongemak. Speciaal voor deze voorstelling richtte MINOUX de Bende van Alzheimer op. Een wilde horde dansende zeventigplussers, die protest aantekent tegen ons huidige zorgsysteem.  

Er komt een dag, dan krommen zij hun rug, vertragen zij hun pas en vernauwt hun wereld. Dan draaien de zorgrollen om; epileer je kin of neusgaten, ontwar je de administratie of breng je de soep. Dan bel je elke dag even of juist liever nooit.
Je vliegt en draaft of laat de zorg met een (on)gerust hart over aan een toegewijde professional. 

In samenwerking met Nooit te oud!?
minoux powwow roermond

‘POW WOW gaat van hard naar zacht, geruststellend naar verontrustend, bitter naar zoet, vrolijk naar droef. Ondanks de zwaarte slaagt de energieke en openhartige Bosua erin om het zowel grappig en luchtig als ontroerend te houden.’ – Brabants Dagblad
https://www.bd.nl/den-bosch-vught/minou-bosua-er-moet-toch-meer-zijn-dan-keuze-tussen-pot-pillen-en-verpleeghuis~a167a4bb/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F 

 ‘Bosua vermengt moeiteloos hoge en lage cultuur, ze verbindt mensen uit verschillende tradities en culturen, en ze weet mensen in het hart te raken door het te hebben over zaken die vaak weggestopt en verborgen blijven. Een ontroerende ode aan alle moedertjes.’ – Theaterkrant
https://www.theaterkrant.nl/recensie/pow-wow/minoux-bellevue-lunchtheater/ 

De Bende van Alzheimer:
Nienke, Theo, Marianne, Henny, Therese, Magda, Joan, Anny, Henk, Els, Marie-Louise, Carla, Quinie, Rita, Wil, Stella, Parwin, Sjef, Loes, Melita, Sevim, e.v.a.  

Artistiek team MINOUX:
Minou Bosua, Ingrid Wender, Mijke de Jong, Ireen Kurvers, Meta de Zeeuw en Bas Kosters. In Amsterdam wordt o.a. samengewerkt met Het Odensehuis en Wijknetwerken Amsterdam.  

 “Soms kun je niet alles uitspreken en oplossen. Het enige wat er dan op zit, is je voegen in de dans van het leven. Als je elkaars handen maar blijft vasthouden.’ Marijn van der Jagt over Moeder mag niet dood / Groene Amsterdammer, 2019  

www.minoux.nl 

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter