Mensenbieb: leen een LEVEND boek!

In de Mensenbieb kun je je nieuwsgierigheid de vrije loop laten. Uit een catalogus van ‘levende boeken’ kun je een mens kiezen met een bijzonder verhaal en hem of haar alles vragen. Ga in gesprek, leer nieuwe werelden kennen. Verruim je blik!

Nieuwsgierig zijn we allemaal, dat zit in onze natuur. Hoe voelt het om in een rolstoel te zitten? Wat als je niet kunt lezen of schrijven? Of als je als vrouw op vrouwen valt? Vragen die we misschien hebben, maar voor ons houden.
De mogelijkheid om vandaag een ‘levend boek’ te lenen wordt je in het kader van Weert Respecteert aangeboden door Bibliocenter i.s.m. de Mensenbieb.

Wat is de Mensenbieb?

De Mensenbieb is een bibliotheek van mensen. Bij deze bibliotheek ‘leen’ je levende boeken. De boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Iemand die afwijkt van de ‘norm’ en daardoor de kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden.

De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in onze samenleving. De Mensenbieb is een organisatie zonder winstoogmerk, met als doel een samenleving waarin ieder mens tot zijn recht komt. In de Mensenbieb ontmoet je iemand die je anders niet snel persoonlijk zou spreken. Zoals je in een gewone bibliotheek een boek leent, zo ‘leen’ je in de Mensenbieb een ander mens.

Aanmelden

Iedereen is van harte welkom om zonder betaling het gesprek aan te gaan met deze bijzondere levende boeken.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marij Scholte 088-2432000 of m.scholte@bibliocenter.nl, specialist Programmering.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter