Melike Şahin

Melike Şahin is één van de meest veel belovende en meest besproken Turkse artiesten van nu. Haar combinatie van pop, psychedelische elektronische muziek en een zweem van disco levert haar wereldwijd miljoenen streams op. Zelf omschrijft ze haar stijl als “mediterrane arabesk”: vernieuwend en een tikje retro tegelijk. 

Sinds het verschijnen van haar debuutalbum Merhem is de veelzijdige Şahin één van de populairste musici van Turkije. Voorheen trad ze in op met de psychedelische cultband BaBa ZuLa, in meer dan veertig landen. Sinds zij in 2017 voor een solocarrière koos, scoorde zij wereldwijde hits met nummers als Deli KanSevmek Suçsa Suçluyum en Tutuşmuş Beraber. Ze zong in de soundtrack voor de film Djam van de Algerijns/Franse regisseur Tony Gatlif. En zij maakte naam in de wereldmuziekscène, mede door haar werk met de Israelische alternatieve world fusion producer Kutiman en met de Israelische Oriental rockband Boom Pam.

Debuut

Haar eerste soloalbum Merhem ademt een nostalgische seventies tot nineties sfeer, die vooral doorklinkt in de keyboards, de electro-baglama en de Oriëntaalse violen. Haar “mediterrane arabeske” stijl is hierdoor vernieuwend en retro tegelijk en draagt daarbij sporen van prachtige zangers die haar inspireerden, zoals Safiye Ayla, Müzeyyen Senar, Selda Bağcan, Ümmü Gülsüm en de Libanese dia Fairouz.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter