Masterclass met een bekende jazz- en popmuzikant: Werner Janssen

Op zaterdag 9 november 2019 wordt een oude traditie weer opgepakt: JazzMinded! organiseert in samenwerking met Theatercafé de Huiskamer een masterclass met een bekende jazz- en popmuzikant: Werner Janssen (sax-fluit-klarinet).

De Limburgse saxofonist Werner Janssen woont al jaren in Amsterdam en treedt regelmatig op met het Metropole Orkest, maar is ook bekend als begeleider van Tania Kross en Ellen ten Damme. Als afgestudeerd wiskundig-ingenieur probeerde hij vat te krijgen op de theorie achter het improviseren en vertaalde deze naar de praktijk. Hij schreef daarover de boeken Bewust improviseren en speciaal voor kinderen: Improviseren doe je zo! Daarnaast richtte hij ImproCircle op, een reeks van meer dan 100 youtube-filmpjes over praktische aspecten van het improviseren.

JazzMinded! is sinds 2002 een vaste naam in Midden Limburg op jazz-gebied. Het orkest bestaat uit een mix van ervaren amateur- en professionele musici: Bert Peeters (piano), Jan van Dooren (bas), Patrick Eijdems (drums) en Lennard Gilissen (sax en percussie). JazzMinded! richt zich op toegankelijke, geimproviseerde muziek uit verschillende stijlen, met een vleug latin en een snufje pop. In het verleden organiseerde JazzMinded! masterclasses met Erik Vloeimans, Bert Boeren, Martin Verdonk, Shaunette Hildebrand en Lucas van Merwijk.

De openbare masterclass begint ’s middags met een 8-tal deelnemers die bij voorkeur saxofoon, klarinet of fluit spelen, maar ook andere blazers zijn welkom!) en elk een nummer gaan uitdiepen inclusief improvisatie, onder leiding van Werner Janssen en live begeleiding van JazzMinded! in De Huiskamer.

Na een gezamenlijk diner wordt er ’s avonds een avondvullend optreden verzorgd door JazzMinded! en Werner Janssen, waarbij de deelnemers hun nummer ten gehore zullen brengen, met als afsluiting een gezamenlijke ‘jam’.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen? Geef je dan gauw op bij Theatercafé de Huiskamer via het aanmeldformulier. Er is een maximaal aantal deelnemers van 8 mogelijk. Nummerkeuze zal in overleg met JazzMinded! plaatsvinden.

Kosten deelname: 30 euro per deelnemer, incl koffie (en vlaai)  bij ontvangst; excl diner. Bij deelname aan het diner zijn de totaalkosten 40 euro per deelnemer.

Locatie: Theatercafé de Huiskamer, Rafaëlpad Weert

Datum: zaterdag 9 november 2019 vanaf 13.30u, concert vanaf 20.30u

 

Hopelijk tot gauw!

 

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter