Magna Carta

The tide runs out…. the love runs in

oor Magna Carta is er een punt aangebroken dat ze aan het eind van een leven zijn gekomen maar beginnen aan een ander. Sinds 1969 tourt de Britse folkrock band de wereld rond en 50 jaar later heeft de band in 78 landen gespeeld, staan er 25 albums op hun naam en hebben ze 6 gouden en 2 zilveren platen binnen weten te slepen. Voor de band is het nu dan ook tijd voor hun allerlaatste ‘Farewell’ Tour.

Magna Carta beleeft zijn eerste hoogtepunt in de jaren 70 met hits als Airport Song en Lord of The Ages. In de jaren 80 ontmoet frontman Chris Simpson zangeres Linda Taylor. De twee trouwen, maken fantastische muziek maar besluiten in 2009 uit elkaar te gaan. Is dit het einde? Nee. Een nieuwe Magna Carta staat op en in 2015 verschijnt The Fields of Eden dat gerekend mag worden tot één van de mooiste albums van de laatste jaren. Nog altijd Carta is Magna Carta een van ‘s werelds beste nog altijd bestaande akoestische bands.

Nederland is altijd Magna Carta’s favoriete land geweest. Vanaf begin jaren zeventig werd ons land vrijwel jaarlijks (en vaak zelfs twee keer per jaar) aangedaan voor uitgebreide (theater)tournees. Mede daarom besloot oprichter Chris Simpson om na veertig jaar vrijwel onafgebroken touren, te stoppen en een fantastisch afscheidsconcert in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré in Amsterdam (mei 2009) te geven, waaraan veel voormalige bandleden meewerkten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want van zijn pensioen genieten lukte Chris niet, zodat hij al snel weer ging optreden. Met deze allerlaatse tour is het einde nu helaas wel echt in zicht.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter