Lezing over Niki de Saint Phalle door John Lommen

John Lommen staat bekend als een enthousiast spreker die in staat is je te boeien tot het laatste moment. Hij verzorgt al jaren lezingen en cursussen over beeldende kunst. Hij was docent aan de lerarenopleiding en heeft zich in de loop van de tijd verdiept in de kunstgeschiedenis. John verzorgt op 4 april om 20.00 uur de lezing Niki de Saint Phalle bij Bibliocenter Weert.

Niki de Saint Phalle: wat een geweldige vrouw! Na een beroerde jeugd wist de Franse kunstenares zich te herpakken en maakte ze verrassende kunst. Die werd niet altijd gewaardeerd door kunstcritici. Maar het grote publiek reageerde enthousiast. Kijk maar eens naar haar Nana’s. Ze zijn een ode aan de vrouwelijkheid, maar ook aan de kracht van vrouwen. In de lezing kom je van alles te weten over een aantal projecten die ze, vaak samen met Jean Tinguely, heeft uitgevoerd in Europa en de Verenigde Staten. En natuurlijk komt haar magnum opus, de Tarottuin in Italië, uitgebreid aan bod.

Deelnemen
De lezing vindt plaats op 4 april bij Bibliocenter Weert en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via www.bibliocenter.nl/activiteiten.  

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter