Lavinia Meijer – Untitled 1

Harpiste Lavinia Meijer maakte deze solovoorstelling vanuit haar nieuwsgierigheid een mogelijk antwoord te vinden op de vraag ‘in welke stijlperiode leven we? Toch geen postpost-post modernisme?’ Ze verweeft haar persoonlijke verhalen met muziek uit de afgelopen decennia, vanaf de jaren 70.

Lavinia Meijer is een van de belangrijkste en spannendste musici van onze tijd en geeft concerten van Carré tot Zuid-Korea en van de Berliner Philharmonie tot Carnegie Hall. Ze speelt klassiek solorepertoire, maar ook hedendaagse muziek en verlegt hierin constant de grenzen van de harp als solo-instrument. Als vermaard artiest, met een wereldwijd bereik, won ze talrijke prijzen (waaronder een Edison in 2012), maakte ze verschillende albums die de gouden status kregen én een platinum album Metamorphosis / The Hours met stukken van de Amerikaanse componist Philip Glass.

Untitled 1
Door haar samenwerkingen met diverse artiesten zoals Philip Glass, Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson, en door haar interesse in de veranderingen binnen de kunst, koppelt Lavinia verschillende kunstvormen aan elkaar. Graag verbindt ze haar muziek met beeldende kunst, schrijvende kunst, spoken word, film, animaties en nieuwe elektronische experimenten. Een mooi resultaat van deze cross-overs ziet u in Untitled 1.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter