Kindercollege: Op reis naar de maan

Nieuwsgierige kinderen opgelet! Tijdens dit Kindercollege kom jij alles te weten over de reis naar de maan. Meld je dus snel aan!

Sandra van Dam, van Curiosity World neemt je mee op een spannende reis naar de Maan. Het is dit jaar precies 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst een voet heeft gezet op de Maan.

We gaan beginnen met het kindercollege over de Maan en over de Reis naar de Maan. Maar je komt er niet zomaar, daar moet je heel goed voor oefenen en hele goede raketten voor bouwen! Hoe ziet de Maan er van dichtbij eigenlijk uit en waar komen die vele gaten vandaan? Heb je ooit het gezichtje op de Maan gezien en hoelang doe je erover om naar de Maan te gaan met verschillende vervoersmiddelen, bijvoorbeeld met de fiets? Op deze en nog veel meer vragen krijg je een antwoord. Ook gaan we het nog even over het boek ‘De reis naar de Maan’ van Jozua Douglas hebben.

Na al deze interessante dingen is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Je gaat een echte maan maken van klei, lavasteentjes en papier.

Tip: neem je ouders gratis mee. (Aanmelden is alleen voor kinderen, ouders hoeven zich niet aan te melden). Wil je meer weten over het onderwerp? Kijk na afloop bij onze informatieve jeugdboeken op de eerste etage! Dit college is voor kinderen van de leeftijd 5 t/m 7 jaar.

Dit Kindercollege wordt verzorgd door Sandra van Dam van Curiosity World.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Meer Junior