Kindercollege: Op reis door de ruimte

Nieuwsgierige kinderen opgelet! Tijdens dit Kindercollege kom jij alles te weten over de reis door de ruimte. Meld je dus snel aan!

Tijdens dit kindercollege reis je mee door de ruimte. Samen met Sandra van Dam, van Curiosity World ga je onderzoeken wat de ruimte nu precies is en waarom het er zo gevaarlijk kan zijn.

Wat is de ruimte en wanneer ben je er eigenlijk? We werpen een blik vanuit de ruimte naar de aarde. Hoe gaat het met de aarde en als we toch boven de aarde hangen, waar hangen we dan in? En met welk vervoersmiddel kom je er? Hoe keek men vroeger naar de ruimte en welke vervoersmiddelen werden toen allemaal bedacht om de ruimte te gaan verkennen en hoe verkennen we nu de ruimte? Wat staat allemaal te gebeuren op het gebied van ruimtevaart van nu? Op al deze vragen krijg je een antwoord. Verder kijken we nog naar het verleden, we kijken wat er nu gebeurt op het gebied van ruimtevaart en wat er voor de toekomst gepland staat.

Na al deze informatie gaan we een leuke en leerzame Wetenschapsquiz spelen waarbij je uiteraard ook een prijsje kan winnen. Doe jij ook mee?

Tip: neem je ouders gratis mee. (Aanmelden is alleen voor kinderen, ouders hoeven zich niet aan te melden). Wil je meer weten over het onderwerp? Kijk na afloop bij onze informatieve jeugdboeken op de eerste etage! Dit college is voor kinderen van de leeftijd 8 t/m 12 jaar.

Dit Kindercollege wordt verzorgd door Sandra van Dam van Curiosity World.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Meer Junior