Kinderboekenweek 2023 – Thema: Bij mij thuis – Bibliocenter

Van 4 tot en met 15 oktober 2023 is het weer Kinderboekenweek! Dit jaar staat alles in het teken van het thema: Bij mij thuis. In ieder huis is de sfeer anders, maar tijdens de Kinderboekenweek vieren we thuis in al zijn vormen, met alle verschillen en gelijkenissen. Boeken worden het gespreksonderwerp om het thema Bij mij thuis te verkennen.

 

Kinderen maken tijdens de Kinderboekenweek kennis met de vele werelden van boeken en ontdekken in welk boekengenre ze zich het meest thuis voelen. Kinderboeken stimuleren nieuwsgierigheid en begrip voor de wereld om ons heen. We kunnen zoveel van elkaar leren!

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bibliocenter leuke activiteiten om te lezen, te leren en te verbinden.

 

Voel je thuis in de bieb
‘Voel je thuis in de bieb’ is een ontdekkingstocht langs boeken die je een thuisgevoel geven. Samen verkennen je in de bibliotheek wat ’thuis’ allemaal kan betekenen. In welke soort boeken voel jij je thuis? Zijn het grappige boeken, verhalen over dieren, of juist griezelboeken? Misschien schuilt er wel een wetenschapper in jou, of vermaak jij je het liefst in de natuur. Wat je ook leuk vindt, er is altijd wel een genre waarin jij je thuis kunt voelen. En deze kun je natuurlijk allemaal in de bibliotheek vinden! Dus, als je tussen de 9 en 11 jaar oud bent, meld je dan aan en doe mee!

  • Woensdag 4 oktober – Bibliotheek Heythuysen en Nederweert van 14.00-15.00 uur
  • Woensdag 11 oktober – Bibliotheek Heel en Weert van 14.00-15.00 uur

Voorlezen met de wethouder en burgemeester van Weert
Bij Bibliocenter Weert kun je gezellig gaan luisteren naar het verhaal van de Burgemeester en Wethouder van Weert. Aanmelden is niet nodig. Voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar.

  • Woensdag 4 oktober van 15.30 tot 16.30 uur komt met Suzanne Winters, wethouder van Weert voorlezen in de bibliotheek.
  • Op zaterdag 7 oktober komt burgemeester Raymond Vlecken voorlezen in de bibliotheek in Weert van 11.00-12.00 uur.

Aanmelden activiteiten
Kijk op www.bibliocenter.nl/kinderboekenweek voor meer informatie over de Kinderboekenweek en om je aan te melden voor de activiteiten.

 

Gratis jeugdlidmaatschap tot 18 jaar
De Bibliotheek biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter