Kilkennys (IRL)

Ierse muziek met een nieuwe twist

The Kilkennys hebben de traditionele Ierse muziek een moderne twist gegeven. Hun songs zijn vrolijk en opgetogen, zoals in hun vertolkingen van de klassiekers The Spanish LadyTell Me Ma en Whisky in the Jar.

Unieke blend

Vier vrienden uit de Ierse stad Kilkenny deelden hun passie voor muziek. Ze richtten een band op en zetten in eigen contreien menige pub op stelten. Dertien jaar later heeft het viertal hun repertoire vanuit de pubsferen naar wereldniveau getild en hebben ze een grote schare fans in heel Europa en in de VS, tot in New York en Las Vegas. De formule achter het succes is de unieke blend tussen de bandleden, die vocaal en instrumentaal net zo bij elkaar horen als de whisky en het glas.

Trouw aan hun roots

Met hun energieke uitstraling, hun rappe instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor krijgen The Kilkennys elke zaal, waar ook ter wereld, mee. Na eerst heel Ierland veroverd te hebben, vormden Ierse festivals in Europa en de VS hun springplank naar het internationale toneel. Maar waarheen hun reizen hen ook voeren, ze blijven hun wortels koesteren en hun geliefde thuishaven Kilkenny reist altijd mee in hun muziek.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter