Iris Penning

Iris Penning maakt eigenwijze poëtische pop.

Tekstueel, eigenzinnig, soms theatraal, soms precies zoals ze is. Vrolijk, brutaal, beschouwend. Dit jaar verschijnt haar nieuwe album Dan Maar Genieten met bijzondere teksten, eigenwijze melodieën, theatrale spoken word en lekkere refreintjes. Als het leven niet precies loopt zoals je wil, kan je nog maar één ding doen… dan maar genieten!  

Iris is een frisse, innemende performer. Zij maakte in 2019 indruk met haar nummer Liever vieze voeten en stond in Paradiso, op Oerol, op theaterfestivals en in poppodia en theaters door heel Nederland en België. Op 25 Augustus 2019 won ze de Belgische NEKKA-wedstrijd.  Dit vierde album, na drie platen die lovend werden ontvangen, maakte ze samen met de welbekende producent Huub Reijnders. Het wordt iets nieuws, weer iets anders dan haar vorige platen, iets aparts. Ga lekker zitten, luisteren, en laat het over je heen komen: dan maar genieten!

De beste vrienden 

Zowel op het album als in de gelijknamige voorstelling zijn taal en melodie elkaars beste vrienden. De herkenbare heldere stem van Penning wordt verfraaid met de samenzang en diepe cello-klanken van Mirthe de Jonge.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter