Green Jellÿ

De Amerikaanse comedy rock- en punkband Green Jelly komt naar Volt! De band is bekend van onder andere MTV hit ‘The Three Little Pigs’ en van hun theatrale optredens, humor en ruwe geluid.

In 1992 brengt Zoo Entertainment video-album ‘Cereal Killer’ uit met daarop MTV hit ‘The Three Little Pigs’. De audiovariant ‘Cereal Killer Soundtrack’ wordt goud in Amerika, Nieuw-Zeeland en Canada. In Australië wordt het album platinum. Een tour door Amerika en Europa volgt. Single ‘I’m the Leader of the Gang’ (met Hulk Hogan!) is hun derde top-40 hit in Engeland.
Het succes zorgt ervoor dat BMG de Green Jellÿ Studios opent in Hollywood, waar de band het voor een Grammy genomineerde ‘333’ opneemt. Op dat album staat ook ‘The Bear Song’ uit de film Dumb and Dumber. Ze maken een ontwikkeling door waarbij de nadruk meer wordt gelegd op de muzikale in plaats van de comedy-kant.

In de daaropvolgende jaren maakt de band de game soundtrack voor Spider Man & Venom: Maximum Carnage (Acclaim Entertainment) en een cover van ‘Born To Be Wild’. Hoewel ze nooit officieel uit elkaar gaan, gaan de bandleden grotendeels hun eigen weg tot 2008 wanneer ze een Amerikaanse tour doen om de DVD-heruitgave van ‘Cereal Killer ‘ en ‘333’ te promoten. In 2009 komt ‘Musick To Insult Your Intelligence By’ uit, een verzameling van ‘verloren gewaande’ demo’s uit 1995, bestemd voor een nooit uitgebracht derde album. Ook in 2010 en 2012 volgt een tour. In 2016 komt een door een Kickstarter-campagne gefinancierde DVD uit, een document over de wilde avonturen van de band op het podium in schemerige barretjes, gevolgd door een wereldtournee. In 2017 ziet ‘FR3TÖ F33T’ het levenslicht; de eerste nieuwe single en muziekvideo in 22 jaar. Er wordt gewerkt aan nieuw album ‘Garbage Band Kids’. Uniek is dat elke track wordt geschreven en opgenomen door een andere tourende versie van de band.

De comedy rock- en punkband heeft dus een behoorlijke staat van dienst. Door de jaren heen heeft Green Jellÿ honderden leden gekend die elk hun eigen bijdrage hebben geleverd aan de kenmerkende theatrale optredens, humor en het ruwe geluid. Maar vocalist Bill Manspeaker blijft altijd de rots in de branding.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter