Flying Horseman

DONDERDAG 31 MAART

Flying Horseman

+ The Anaesthetics

TICKETS

Indie
Open 20:00 / Aanvang 20:30
Voorverkoop 15 euro
Deurverkoop 17,50 euro

Flying Horseman is een van de spannendste en meest originele bands uit Europa: meer dan tien jaar lang hofleverancier van dromerige, bij vlagen bloedstollende folk noir, post-punk en alternatieve rock. Antwerpen’s finest maakt op haar nieuwste langspeler Mothership een ommezwaai van jewelste door multi-instrumentalist Jasper Maekelberg (Faces On TV) te rekruteren. Maekelberg verschilt qua persoonlijkheid behoorlijk sterk van Horseman-frontman Bert Dockx; door die licht ontvlambare chemie te omarmen barstte er een weelde aan creativiteit los.

Flying Horseman klinkt op Mothership compacter en funkier dan ooit, en dat zonder de kenmerkende gelaagde, betoverende sfeerelementen op te offeren. Voor fans van: Talking Heads, Low, The Walkmen, Scott Walker.

 

De sound van hun nieuwe album is transparant, direct en punchy, zonder afbreuk te doen aan de gelaagdheid en de indringende sfeer die deze unieke band typeren. Meer dan ooit treden alle bandleden op de voorgrond: de krachtige en inventieve ritmesectie van Mattias Cré en Alfredo Bravo; de bezwerende samenzang, synth- en gitaarklanken van Loesje en Martha Maieu; de bezielde stem, de labyrintische lyrics en het meeslepende gitaarspel van Bert Dockx.

De support tijdens deze show komt van The Anaesthetics; een eigenzinnige band uit Horst die dansbare elementen feilloos combineert met onorthodoxe gitaarpartijen en elektronica. De muziek laat zich het best omschrijven als Modern New Wave: eigentijdse elektronica met romantische invloeden. Deze vier donkerharige mannen schreven meer dan honderd nummers in één jaar tijd. Een megaproject dat dit najaar resulteert in hun langverwachte debuutalbum.

Let op: dit is een Club Grenswerk show. Club Grenswerk-leden kunnen deze show gratis bezoeken op vertoon van hun pas. Helaas zijn alle passen voor aankomend jaar uitverkocht. Meer info vind je hier.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter