Film: Wei (2019)

Kom kijken naar de hartverscheurende voorstelling ‘Wei’ van Ruud Lenssen, een film over mantelzorg en dementie. Ga na de film ook het gesprek aan met Ruud zelf.

Programma

19.00 Zaal open
19.30 Inleiding Synthese en Bibliocenter
20.00 Start film (duur 71 minuten)
21.10 Ga in gesprek met Ruud Lenssen (regisseur)
21.30 Sluiting en nazit

Samenvatting film

Wei is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan.

Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij.

Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter