Fatima Alive

Zondag 30 juni 2019  staan Kunst, Cultuur en Rommelroute centraal in de wijk Fatima. Om 13.00 wordt deze dag feestelijk geopend in het Fatimahuis m.m.v. Frans Adriaans, Geert Garbriëls en de Bigband van RICK.

In het Fatimahuis zijn verschillende kunstwerken te bewonderen en te koop. Deze zijn gemaakt door diverse kunstenaars van Kunstcentrum Weert. De kunstwerken vatten elk een verhaal samen verteld door een inwoner van Fatima. Ook loopt er een Kunstroute door de wijk waarin de complete verhalen “verteld” worden. De Kunstroute is gratis verkrijgbaar in het Fatimahuis op de dag zelf. Voor nog meer kunst kunt u terecht bij Anneke Verschoor op de WillemIStraat en stellen Gerard van den Oetelaar en Kasper de Gouw hun Beeldentuin open voor publiek. Ook zijn hier de sieraden gemaakt door Till Till te bewonderen.

De muzikale omlijsting van deze dag vindt plaats op een 10-tal podia verspreid door de wijk. Bezoekers kunnen genieten van o.a. de bekende band United by Music, de countryband Fanatics, Playbackgroep History, zangkoor “Wij willen zingen”, diverse Singersongwriters, Percussie Jamsessie, Samba Percussie en Kinderbands van RICK, een huiskamerconcert bij en door een familie uit de wijk, schoolkoor BS De Kameleon, Eer & the Thomson Brothers, diverse DJ’s en de Amusatie Formatie Jukebox.

Ruim 60 gezinnen hebben zich aangemeld voor de rommelroute. Voor de kinderen zijn er verspreid door de wijk diverse springkussens en andere attracties, kindervermaak bij Scouting Rumoldus en een schminkstand aanwezig. Punt Welzijn en Bewegen op Recept verzorgen een infostand en voor de lekkere trek kunt u terecht bij de stand van Brownies en Downies of de Frituurwagen.

De flyer met alle informatie, deelnemende locaties en tijdschema’s is op de dag zelf verkrijgbaar bij alle deelnemers zoals bij het podium van Buurtvereniging Fatima op Coenraad Abelsstraat 31.

 

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter