Excursie door de ‘Paardenbegrazing’

Op zondag 21 mei kan je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, genieten van een excursie door de ‘Paardenbegrazing’, de zandrug aan de oostrand van het Nationaal Park De Groote Peel. De wandeling is ongeveer 7 kilometer lang en start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Over de berg en tussen de pony’s
Het Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied; weids, waterrijk en met veel vogels. Maar dit natuurgebied heeft ook een ander gezicht. Aan de oostzijde van het gebied loopt een zandrug waar geen veen in de ondergrond zit. Dit deel van De Groote Peel biedt dan ook een totaal andere beleving. Hier geen waterplassen, maar grazende pony’s en een prachtig uitzicht vanaf ‘De Berg’, het hoogste punt van het nationaal park.

De excursie start bij het buitencentrum De Pelen en gaat, via de gele route en de derde baan richting ‘Paardenbegrazing’. De gids vertelt over de ontstaansgeschiedenis en over de planten en dieren die in de Peel voorkomen. Onderweg kom je de Shetlander pony’s tegen die het gebied begrazen.

De excursie door de Paardenbegrazing start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 7 kilometer en duurt 2,5 uur. Deelname kost € 7,- per persoon en reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/paardenbegrazingpelen

Op zondag 21 mei geen tijd? Op zondag 18 juni is er ook een excursie in de Paardenbegrazing.

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter