Echo Collective plays Jóhann Jóhannsson

Sfeervolle, haast ijzige minimalistische muziek die onder je huid kruipt.

Het post- of neo-klassieke Echo Collective staat bekend om zijn intieme liveshows én fascinerende samenwerkingen. In Heerlen speelt het Belgische strijkkwartet 12 Conversations With Thilo Heinzmann van Jóhann Jóhannsson. Een mooi eerbetoon aan de in 2018 veel te vroeg overleden IJslandse componist. 

De klassiek geschoolde musici van Echo Collective verkennen al jaren de grenzen tussen pop en klassiek. Onder anderen met Blixa Bargeld, bands als Radiohead en met de grootste componisten zoals Nils Frahm en Jóhann Jóhannsson.

Door Jóhannsson gecomponeerd werk

Jóhannsson overleed onverwacht in 2018. Vlak daarvoor had hij Echo Collective gevraagd om de 12 Conversations With Thilo Heinzmann op te nemen. In een periode van vier jaar hadden Jóhannsson en beeldend kunstenaar Heizmann elkaar meerdere malen in Jóhannssons appartement in Berlijn ontmoet voor diepgaande gesprekken over kunst, politiek en hun eigen leven. Dat leverde nieuw door Jóhannsson gecomponeerd werk op voor een strijkkwartet. Echo Collective heeft de muziek in 2019 als eerbetoon aan de IJslandse grootmeester uitgebracht bij het prestigieuze platenlabel Deutsche Gramophon.

Deel deze activiteit:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter