Def P – Dossier Boombap

+ McGyver, De Kamer, ’t Gilde en DJ Daan & Didier Picqui


Als het rechtssysteem corrupt is, de ziekenzorg ziek, het nieuws fake en zelfs de soep van plastic is, wie de fok reanimeert dan nog de echte boombap in het Nederlandse hiphopdossier? Ga zelf de
frontlinie van de pure rauwe hiphop tegemoet bij de onverschrokken line-up van Dossier Boombap: Def P, McGyver, De Kamer, ’T Gilde en DJ Daan & Didier Picqui!

Def P

Nadat Def P in 2016 zijn dertigjarige rapjubileum vierde met het album “30xPi” was het plan het daarna rustiger aan te doen. Als grondlegger van de Nederlandstalige rap was hij namelijk al die jaren door de mallemolen van de muziekwereld meegesleurd en kwam daardoor zijn andere grote passie in het gedrang: tekenen en schilderen. Nadat Def P zich in de jaren daarna succesvol op zijn schilderkunst stortte, en omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, schreef Def P een serie rapcoupletten over zijn schilderijen. Uiteindelijk ontstond er een nieuw album, Gevat in 16 Bars, dat inhoudelijk een unieke wisselwerking met zijn schilderwerk aangaat. Het resultaat is dat Def P tegen alle verwachtingen in weer een livetour doet voor alle diehard fans. En zo bewijst hij met Gevat in 16 Bars dat rap en schilderkunst prima hand in hand kunnen gaan.

McGyver

De Nederlands-Canadese McGyver is de allereerste Nederlands kampioen freestyle rap en nummer 5 van de World Championships (End of the Weak, Praag 2017). Zijn sound is te omschrijven als
tweetalig, zijn lyrics driedimensionaal van aard en de beats zijn zeer energiek. De rapper trad eerder al op in het voorprogramma van grootheden zoals Public Enemy en KRS-One.

De Kamer

Na jaren van afwezigheid zijn Risskant en Ad Rem (ook wel bekend als De Kamer Van Cokehandel) weer helemaal terug met het nieuwe album Apotheek. Dit spraakmakende duo verwierf ruim 10 jaar geleden veel faam binnen de scene en vele shows volgden, o.a. op het legendarische Definitie Van Dopeheid. De heren staan te trappelen om de ECI omver te blazen.

’t Gilde

’t Gilde is een nieuwe formatie bestaande uit Surya, Engel, Robian en Just. Deze rappers hebben los van elkaar hun sporen ruimschoots verdiend en bundelen nu de krachten tot één supercrew. De
ervaring van veteranen en de honger van groentjes klinken door in de muziek vol soulvolle beats waar de liefde voor hiphop van af spat.

DJ Daan (ex Osdorp Posse) en Didier Picqui zullen het publiek de rest van de avond rijkelijk voorzien van boombap hiphop uit de tijd van toen en die van nu.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter