Boekenweek 2024: Ontmoet Mira Feticu

Boekenweek 2024: Mira Feticu over het thema: bij ons in de familie

Het is bijna zover... De 89ste Boekenweek gaat weer van start. Het traditionele lezersfeest in boekhandels en bibliotheken vindt plaats van 16 maart tot en met 24 maart 2024. Het thema van dit jaar is ‘bij ons in de familie’. Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen.

Ontmoet schrijfster Mira Feticu op 5 maart om 20.00 uur.
“Het leven is groter dan de pech die je hebt gehad”
Naast schrijfster is Mira Feticu performer, interviewer, radiomaker en publicist. Van de Roemeense omroep maakte zij de overstap naar de Nederlandse media. Ze schrijft regelmatig voor De Groene Amsterdammer, Trouw, De Standaard en Den Haag Centraal, waar ze een vaste rubriek verzorgt. Haar bekendste boek Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal gaat over hoe zij als Roemeense de Nederlandse taal onder de knie heeft gekregen. Vanaf haar prille jeugd ervaart Mira de bibliotheek als een paradijs van schoonheid, inzicht en kennis. Tijdens deze avond beschrijft ze dat familie voor haar een goed, mooi, maar ook pijnlijk thema is. Als ze het over familie heeft, heeft ze het ook over taal, migratie, rouwen en dood, thema's die het leven voor haar heeft gekozen.

Meer info en aanmelden
Alles over de Boekenweek bij Bibliocenter, boekentips en informatie over het Boekenweekgeschenk vind je op www.bibliocenter.nl/boekenweek.

Foto: Mira Feticu door Irwan Droog

Deel deze activiteit:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter