Bevrijdingsconcert “75 jaar vrijheid”

In het teken van de 75-jarige bevrijding van Zuid-Nederland, organiseren             De Leudalzangers uit Heythuysen en Harmonie Ons Genoegen uit Herkenbosch  2 bevrijdingsconcerten, Het eerste concert vindt plaats op zondag 6 oktober om 14.00 uur in De Harch te Herkenbosch en het tweede concert op zaterdag 26 oktober om 20.00 uur in De Bombardon te Heythuysen.

Muziek en cultuur waren niet vanzelfsprekend in die periode tijdens en vlak na de tweede wereldoorlog. Door de samenwerking van beide verenigingen wordt het bijzonder karakter van de muziek in die periode in dit concert tot uitdrukking gebracht. Muziek verbindt niet alleen, maar maakt ook deel uit van je ontwikkeling.

In het concert worden melodieën uit die periode gespeeld, aangevuld met enkele titelsongs uit bekende oorlogsfilms. Het concert zal worden afgesloten met het legendarische Britse Lied van Vera Lynn "We"ll meet again".

Goede doel. De entree van de concerten is € 5,00 inclusief één consumptie.     De gehele opbrengst van het concert in Heythuysen gaat naar de Stichting Veteranen Leudal. De Stichting bevordert de maatschappelijke erkenning voor de Nederlandse militairen en veteranen in het algemeen en de Leudal veteraan in het bijzonder.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter