Aynur

Koerdische volksmuziek met een van de meest rijke stemmen van onze tijd!

Aynur is een van de meest prominente Koerdische zangeressen van onze tijd. Ze is wereldwijd geliefd vanwege haar betoverende stem en meeslepende optredens, waarin zij het Koerdische muzikale erfgoed voor het voetlicht brengt. Haar muziek overstijgt grenzen en raakt luisteraars van alle achtergronden. Zeker live is het genieten als dit icoon, dé ster uit Turkijke, naar Heerlen komt.

Met haar unieke stem doordrenkt Aynur traditionele Koerdische volksmuziek met eigentijdse westerse muziek. Ze is een van de best verkopende artiesten binnen het Koerdische folkrepertoir en werkte samen met internationale grootheden, zoals de wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma, het Silk Road Ensemble, Riccardo Muti, Kayhan Kalhor, Javier Limón, Kinan Azmeh, het Nederland Blazers Ensemble, de NDR Big Band en vele anderen.

Betoverend muziek

In 2021 ontving Aynur de ‘WOMEX 2021 Artist Award’ vanwege haar langdurige toewijding aan het behoud en de innovatie van de Koerdische en Alevitische cultuur. De jury roemt haar “voor het behouden van de hoogste artistieke integriteit in het licht van politieke druk. Daarmee is zij een voorbeeld voor allen die zingen tegen de onderdrukkers.” Maak kennis met deze uitzonderlijke artieste die als geen ander harten over de de hele wereld weet te raken met de betoverende Koerdische volksmuziek.

Deel deze activiteit:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter