Antonin Comestaz / Korzo producties & Nederlands Dans Theater

For all we know


Deze voorstelling is verplaatst van donderdag 2 april naar vrijdag 25 september n.a.v. de Coronavirus maatregelen. Heb je een ticket gekocht voor 2 april? Dan is het ticket gewoon geldig tijdens deze voorstelling!


Okee. Hier staan we
Dezelfde spelers, nieuw spel
Kop of munt?
Vier pioniers zweven ondersteboven
Ze omarmen de dingen waarvan ze weten ze dat ze die niet weten,
Om de regels te (her)ontdekken
Aanpasbaar, opvouwbaar, uitwerpbaar
Als heersers van de oneindige ruimte

De speelse, absurdistische toon en een ongelooflijke bewegings-inventiviteit geven het werk van de in Nederland neergestreken Franse choreograaf Antonin Comestaz een geheel eigen charme. Achter de innemende lichtheid ligt de ernst en authentieke gedrevenheid van een veelzijdige maker waar we nog veel van gaan horen. Na verschillende succesvolle, korte stukken is For all we know zijn eerste grote zaalvoorstelling waarmee NDT en Korzo hem presenteren aan het Nederlandse publiek.

Nederlands Dans Theater en Korzo presenteren een ode aan permanente creativiteit. Elk jaar bieden zij choreografietalent een podium. Dit seizoen valt de eer te beurt aan Antonin Comestaz (FR), winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2018.

Een veelzijdige choreograaf
Op de eerste dag zei God: “Laat er licht zijn!”, en er was licht. Maar God wachtte tot de derde dag om de zon te maken. Dus wat belichtte de aarde op de eerste twee dagen? En, wanneer een vlieg op het plafond landt, op welk punt is hij dan ondersteboven?

Het zijn deze kinderlijk-poëtische vragen waarop Antonin Comestaz in For all we know absoluut geen antwoorden wil geven. De speelse, absurdistische toon en een ongelooflijke bewegingsinventiviteit geven het werk van deze in Nederland neergestreken Franse choreograaf een eigen charme. Achter de innemende lichtheid ligt de ernst en authentieke gedrevenheid van een veelzijdige maker waar we nog veel van gaan horen. De jaarlijkse voorstelling van NDT en Korzo biedt hem de kans een belangrijke stap in zijn ontwikkeling te zetten.

Over Antonin Comestaz
Antonin Comestaz danste o.a. bij het Ballet de L’Opera de Paris en in ons land bij Scapino Ballet Rotterdam. Hij begon in 2006 met choreograferen en ontving sindsdien diverse prijzen en nominaties. Afgelopen jaar was hij – als een van de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2018 – te zien bij DansClick 20 met het stuk Ü: ‘Fris, energiek, soms van een tekenfilmachtige melige humor, maar snel en alert, met een scherpe articulatie en veel technische beheersing.’ (Theaterkrant)

Over Korzo en NDT
Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) de krachten om aanstormende dansmakers te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Ieder jaar kiezen zij een choreograaf die zij ondersteunen om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. Antonin Comestaz sluit zich aan bij een illuster lijstje van Iván Pérez, Amos Ben-Tal, Joeri Dubbe, Samir Calixto, Marina Mascarell, Jiří Pokorný en Fernando Hernando Magadan.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter