Amazing Concert

De organisatie achter Amazing Postert was Harmonie Wilhelmina uit Posterholt. Op 1 januari 2023 fuseert Harmonie Wilhemina officieel met Harmonie Juliana uit St. Odiliënberg. We gaan samen één grote club vormen, geen Postert of Berg maar één geheel: Muziekvereniging Musica Rura! In het licht van deze ontwikkeling krijgt Amazing Postert (in de volksmond al vaak kortweg “Amazing” genoemd) de naam Amazing Concert!

 

De Toddezèk!

De driemans-formatie uit Grubbenvorst die bekend is van Vastelaovesklassiers als Wao zien die hendjes en Heej bliëf ik plekke gaat er een verbazingwekkende avond van maken. Samen met Roermonds zangtalent Rob Reyners en vocale groep Sumadi uit Susteren. Meezingen gegarandeerd!

Natuurlijk zijn ook onze lokale helden – Posterts trots – Robin Schreurs en Debby Thebrath van de partij. Net als de steengoede band 10 Feet Up.

After-Party


Na afloop van Amazing Concert hoeft het publiek nog lang niet naar huis. De Zuid-Limburgse band 10 Feet Up ondersteunt de harmonie bij het uitvoeren van de muziek en de twee vocalisten voeren samen met de harmonie ook enkele werken uit. Daarna gaat 10 Feet Up verder met de after-party! De formatie bestaat uit louter professionele en enthousiaste muzikanten die de sporthal op zijn kop zetten met moderne eigentijdse muziek en uitdagende classics. Het is een enthousiaste vriendengroep en dat spat de zaal in! Met een mix van blazers, ritmesectie en zang, brengt 10 Feet Up een programma van soul, latin, pop en rock van zowel covers als eigen muziek. Zorg voor een fit gestel, want er zal zeker geswingd worden! Laat je verbazen!

Verbazingwekkend

Het razendsnel wisselende programma, dialectgroep De Toddezék en zanger Rob Reyners die in een andere huid kruipen, het aantal deelnemers en bezoekers. De samenwerking met de basisschool en het koor Sumadi uit Susteren. Het uithoudingsvermogen, de gezamenlijke inspanning en de opperste concentratie van dirigent Guido Swelsen en de muzikanten van de harmonie. Het instuderen van dik 30 nummers in drie maanden tijd.

 

Ontroerend

De kinderen van basisscholen van Posterholt en St. Odiliënberg die vol overgave alle schroom aan de kant zetten en de hele zaal ‘inpakken’. Debby Thebrath en Robin Schreurs, talenten uit Posterholt, die het publiek met hun soms uitbundige en dan weer ingetogen solo-optreden verbijsteren.

 

Energiek

Ruim zestig muzikanten, aangevuld met het zangkoor Sumadi die diverse nummers samen ten gehore brengen. Begeleidingsband  10 Feet Up met zijn wervelende vocalisten . Het publiek dat de hele avond vol overgave meezingt.

 

Kwaliteit

Het programma, de sfeervolle inrichting van de sporthal, de presentatie, de organisatie, het professionele geluid, het reusachtige LED scherm,  de variatie in het programma, de artiesten, de voorbereiding, de teksten op de schermen.

 

Betoverend

De lachende gezichten. Het spontaan meedoen van alle betrokkenen. Een spetterende lichtshow. De samenwerking tussen leden, bestuur, vrijwilligers, artiesten, de basisschool, overheden, ondernemers en spontane medewerkers. Muzikanten en artiesten die boven zichzelf uit stijgen.

 

Spannend

De programmakeuze (is het afwisselend en kwalitatief goed? ), het aantal bezoekers (evenaren we het aantal van bijna 1000 van drie jaar geleden?) en de reacties na afloop.

 

Toekomst

Met Amazing Concert blijven we werken aan de toekomst van muziek in de roerstreek. Op school, bij de harmonie en in het dorp. Aan een toekomst waarin de Roerstreek leefbaar is en blijft.

 

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter