Amateur-dansfestival

Op zondag 8 december organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg voor de achttiende keer het Amateurdansfestival, het tweejaarlijkse dansfestijn voor en door Limburgse amateurdansers.
Om 19.00 uur laten Limburgse dansers, dansscholen en -groepen in De Maaspoort in Venlo zien wat zij in hun mars hebben. Tijdens een avondvullende dansvoorstelling kan het publiek genieten van uiteenlopende choreografieën, die elkaar in vliegende vaart opvolgen.

Dansvoorstelling

Wil jij zien wat Limburgse amateurdansers in hun mars hebben? Kom dan op zondag 8 december om 19.00 uur naar de afsluiting van het Amateurdansfestival in De Maaspoort in Venlo. Je kunt genieten van maar liefst zestien uiteenlopende choreografieën in diverse dansstijlen, die elkaar in rap tempo opvolgen. Deelnemende dansscholen en -groepen zijn o.a. Kunstencentrum Venlo, Danshuis Venray, Dansstudio Liselotte Gijsen, Slide Dans, ArtEZ vooropleiding Dans Venlo, Dansstudio Martine, Dizzy Dance en Urban Dance Studio.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Theater De Maaspoort.
De entree bedraagt € 8,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen inclusief garderobe en consumptie.

Dansworkshops

‘s Middags tijdens het Amateurdansfestival nemen amateurdansers, -dansscholen en -dansgroepen deel aan dansworkshops. Er zijn drie verschillende dansworkshops: modern, hiphop en jazz. (Inschrijven voor de dansworkshops is niet meer mogelijk. De dansworkshops zijn volledig uitverkocht.)

De dansdocenten

Audrey Apers – Modern
Audrey Apers studeerde in 2013 af aan de opleiding Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sinds 2018 is Audrey als beginnende maker verbonden aan SALLY’s Danslab (een platform voor choreografen, op initiatief van SALLY en VIA ZUID, die op zoek zijn naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen via dans en beweging in een multidisciplinaire context). Voor (Im)Pulse, een coproductie van Krisztina de Chatel, SALLY en Ensemble 88, creëerde Audrey nieuw werk waarin de collaboratie met muziek centraal staat.

Curtley Mooring – Hiphop
Curtley is een enthousiaste en zeer ervaren Hiphop docent met een echte passie voor het docentschap. Hij is geboren op Curacao en als jonge jongen naar Nederland gekomen. Hij danste met vrienden en is een echte autodidact. In 2006 startte hij zijn eigen dansschool, Hiphop Factory. Inmiddels heeft hij met zijn wedstrijddansers vele nationale- en internationale titels binnen weten te halen. Overdag geeft  hij les op diverse middelbare scholen in het kader van CultuurEducatie met Kwaliteit. Hij heeft ook meerdere jaren les gegeven op de Fontys Academie voor Danseducatie. Tevens is hij de Headjudge van UDO Nederland.

Tara Masimer – Jazz
Tara, is danseres, choreografe en dansdocente. Ze is o.a. werkzaam op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Dansacademie Lucia Marthas. In Senegal volgde Tara lessen bij Germaine Acgony, door wie ze grote passie voor Afrikaanse dans ontwikkelde. Ze vermengt in haar eigen lessen elementen uit hedendaagse Afrikaanse dansstijlen met fundamenten uit klassiek ballet.

Talentontwikkeling

Het amateurdansfestival vindt tweejaarlijks plaats en is een initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg. Het festival maakt deel uit van de diverse activiteiten die het Huis door heel Limburg organiseert om de ontwikkeling van talent (jong en oud) binnen diverse disciplines (beeldende kunst, dans, film & fotografie, literatuur en theater) te bevorderen.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter