Afslag eindhoven

Naar de overkant van de nacht

Frans Pollux baseerde zich voor de monoloog ‘Naar de overkant van de nacht’ op de gelijknamige roman van Jan van Mersbergen, bekroond met de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2011.

Tijdens een lange, met alcohol doordrenkte nacht, probeert de veertigjarige stratenmaker Ralf zijn leven op de rails te krijgen, of misschien juist te laten ontsporen. Hij komt uit het westen, maar viert carnaval in Venlo en is voor het eerst in vijf jaar weg van huis. Weg van de intensieve zorg voor het gezin van zijn vriendin Sara.

Wat leert hij in die vloeibare nacht van saamhorigheid, van warmte en vrolijke dwaasheid? Zwalkend in een heerlijke roes beziet hij zijn leven en hoe hij zichzelf is kwijtgeraakt. Het is een eenzame onderdompeling in een overrompelend feest in de hoop gelouterd weer boven water te komen. Afslag Eindhoven legt met deze ontroerende en pakkende voorstelling de diepere laag van carnaval bloot: die van fysiek bezinningsritueel.

Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met acteur Peter Vandemeulenbroecke en schrijver van het boek Jan van Mersbergen.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Naar boven