De vloot van de historische schepen komt aan in Maasbracht

De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig bestaat 50 jaar en viert dit met een erfgoedtour met tientallen historische schepen, die van 15 t/m 17 juli Maasbracht zullen aandoen.

Er doen tjalken, klippers, aken, botters, sleepboten, luxe motors en nog veel andere typen aan de erfgoedtour mee. Een uniek evenement waarbij een wisselende vloot van 50 tot 100 historische bedrijfsvaartuigen vanuit Middelburg alle provincies zal aandoen om in Hasselt (Ov.) te eindigen. Een deel van de vloot vaart de hele tocht; onderweg haken andere schepen aan en af. Zes weken lang onderweg in 15 etappes en in 16 etappeplaatsen. De erfgoedtour begint op 6 juli in Middelburg en eindigt op 18 augustus in Hasselt.

Op 15 juli leggen de schepen aan in Maasbracht. Ieder is van harte welkom op 15 juli om 17.00 uur bij de Cruise Terminal van rederij Cascade (tegenover Havenstraat 21) om de erfgoedtour welkom te heten in Maasbracht en dit prachtig varend erfgoed te komen bewonderen. Op 16 juli (’s middags) kunt u aan boord van het vlaggenschip Terra Nova, waar demonstraties zullen zijn van o.a. touwknopen, onderhoud machines en koper poetsen. Aan boord is tevens een expositie te bezichtigen. Ook het Maas Binnenvaartmuseum en de stuurhut zijn geopend voor bezoekers. Woensdag 17 juli vertrekken de historische schepen naar de volgende etappeplaats Nijmegen.

Deel deze activiteit:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter